OPAS Veneen HANKINTAAN

Toteuta haaveesi veneen hankinnasta ja tutustu prosessiin

TOTEUTA VENEEN HANKINTA NYT

Oman veneen hankinta on usein suuri päätös, joka ei synny yhdessä yössä. Oman veneen ostamiseen, varusteluun, valmistukseen ja toimitukseen liittyvissä asioissa on ensiarvoisen tärkeää, että tukenasi on luotettava kumppani kaikissa ostoprosessin ja veneen omistamisen vaiheissa. 

Veneen hankinta - Autamme onnistumaan

YachtsAgentilla on yli 20 vuoden kokemus purjeveneiden, ja erityisesti katamaraanien myynnistä. Tunnemme alan sekä tuotteet, ja olemme ajatelleet puolestasi jokaisen yksityiskohdan, jonka veneen hankinta pitää sisällään. 

Olemme Suomen johtava purjeveneiden maahantuoja. Edustamme myös huippulaatuisia Highfieldin RIB-veneitä Suomessa ja Baltiassa.

YahtsAgent

Veneen valinta

Mietimme yhdessä miten venettä käytetään, ja halutaanko se Suomeen, Välimerelle vuokrakäyttöön vai kenties maailman ympäri purjehtimiseen? Oletko ostamassa venettä yksin, vai kaverin kanssa? Kuinka isolla porukalla veneellä purjehditaan ja montako kajuuttaa toivot siellä olevan? Kartoitamme yhdessä budjettisi, sekä toiveesi veneen toimitusajankohdasta. 

Veneen valintaan vaikuttaa ensinnäkin se, mihin käyttöön vene tulee ja kuinka monelle henkilölle. Tuleeko se harrastuskäyttöön esimerkiksi sukellukseen, vesihiihtoon tai kalastukseen? Vai onko kyseessä kenties kesämökin yleisvene tai yhdysvene, tai esimerkiksi kaveriporukan kimppaveneeksi hankittava vene. 

Mikäli veneellä on tarkoitus tehdä pidempiä matkoja, on isompi vene paikallaan. Tässä kohtaa mietitään, minne veneellä purjehditaan ja kuinka monta yöpyjää siellä useimmiten on. Tärkeää on myös kartoittaa missä veneellä purjehditaan: Suomessa, Välimerellä vai maailman ympäri? Onko tarkoitus purjehtia saaristo-olosuhteissa vai enimmäkseen avomerellä, eli kuinka merikelpoinen veneen tulee olla. Myös se, pitääkö veneellä pystyä purjehtimaan yksin, vai tarvitaanko hallintaa aina useammat kädet vaikuttaa valinnan lopputulokseen.

Veneen käyttökustannukset ja budjetti 

Isoa venettä hankittaessa mietitään myös, onko kyse nimenomaa purjeveneestä, vai moottoriveneestä. Veneen käyttökustannukset ja ylläpito eri vaihtoehtojen välillä voivat erota paljonkin, ja tätä tulee myös valintavaiheessa miettiä.

Veneen valinnan yhteydessä kartoitetaan myös budjetti, sekä toive veneen toimitusajasta. Kuinka pitkään toivotaan veneellä olevan käyttöikää, sekä miten se säilyttää arvonsa ovat myös huomionarvoisia asioita venettä hankittaessa.

Osaamme kysyä oikeat kysymykset, joiden avulla kartoitetaan tilanteesi ja tarpeesi. Me autamme sinua löytämään juuri sinun tarpeitasi vastaavan veneen.

Veneen kustomointi ja varusteet

Lähes kaikissa moottori- ja purjevenemalleissa on aina valinnaisia varusteita ja materiaaleja.

YachtsAgent  auttaa valitsemaan käyttötarkoitusta silmälläpitäen oikeat vaihtoehdot, oli sitten kyseessä tekniikka tai pintamateriaalit. Pohjoiset sääolosuhteet asettavat myös omat haasteensa, niin kylmän kuin kostean ilmankin varalle. Esimerkiksi Suomeen sijoittuvien veneiden katteiden laatuun kiinnitetään enemmän huomiota ja näin asiakkaalle tarjoutuu pidempi veneilykausi.

Harvoin kuitenkaan veneen vakiovarustelu on täydellinen, vaan sitä täydennetään asiakkaan tarpeiden mukaan. YachtsAgentilla on pitkä kokemus purjeveneiden monipuolisesta purjevarusteista, sekä moottoriveneiden koneista ja tekniikasta. Nykyisin veneet varustetaan kattavasti myös navigaatiota ja hallintaa helpottavilla elektronisella lisälaitteilla, kuten plotterilla, ohjausautomatiikalla, sähkövinsseillä, VHF-radiolla jne. Toimiva ja laadukas tekniikka helpottaa veneilyä ja lisää turvallisuutta.

Ei kannata myöskään unohtaa arkista tekniikkaa, kuten veneessä aterioden valmistukseen käytettettävää kodintekniikkaa. Ei ole samantekevää minkä kahvinkeittimen valitset veneeseen. YachtsAgent on apuna myös kodinkoneiden ja muiden arjen varusteiden valinnassa.

Harrastusvälineet mukana

Suuremmat veneet varustellaan myös aina vesiharrastuksia silmälläpitäen. Mukaan tulee usein SUP-laudat, rantautumiseen pieni apuvene ja vaikka veneen pohjan tarkkailuun vedenalainen drone. Veneeseen voidaan asentaa esimerkiksi aurinkopaneelit tai hankkia apuvene esimerkiksi Highfield -mallistosta. 

Meillä on pitkän kokemuksen myötä hioutunut lista kaikista veneeseen hankittavista tavaroista tiskiharjasta lattiamattoihin, lakanoihin ja pelastusliiveihin. Veneen varustelussa pitää tietää yllättävän paljon yksityiskohtia, joita voi olla vaikea selvittää ilman asiantuntevaa kumppania. 

Me YachtsAgentilla voimme toimittaa veneen jokaista milliä myöden täydellisesti varusteltuna, niin että sinun ei tarvitse kuin tuoda ruoat jääkaappiin – ja me toimitamme tarvittaessa nekin!

Veneen rahoitus

Perinteisen pankkirahoituksen ja käteisen ohella on tarjolla myös uusia rahoitusvaihtoehtoja.

Charter Management -ohjelmassa charter-vuokratuotto maksaa veneen käyttökulut ja tuottaa positiivista kassavirtaa, jolla voidaan maksaa veneen rahoitus. 

YachtsAgent Charter Management -ohjelman avulla vene voidaan hankkia charter-toimintaa varten perustettavan yrityksen avulla verottomasti jopa 65 % -alennuksella verrattuna yksityisesti hankittavaan veneeseen, jonka hankinnassa pitää maksaa myös ALV. 

Navigare Yacht & Lifestyle investointiohjelmat puolestaan tarjoavat kolme joustavaa vaihtoehtoa rahoitukseen. Ohjelmissa on jopa 9-12 % tuotto pääomalle, mikä tarkoittaa että teet vuosittain voittoa keskimäärin enemmän kuin esimerkiksi arvopaperisijoituksilla (7 %). Lue lisää Navigare Yacht & Lifestyle -ohjelmista.

Kun veneen hankinta on siinä vaiheessa, että sopiva vene ja rahoitusvaihtoehto on löytynyt, me YachtsAgentilla teemme tarjouksen veneestä, sekä alustavan rahoitustarjouksen. 

Veneen tilaus

Kun tarjous on hyväksytty, vene tilataan ja käsiraha maksetaan (15%). Veneen arvioitu toimitusaika vahvistuu jo ennen tilausta. YachtsAgent tuo maahan Highfield-moottoriveneitä, ja YachtsAgentin oman varastoinnin kautta osa malleista on saatavilla lyhyellä toimistusajalla. 

Suuremmissa veneissä ja Lagoon-purjealuksissa on pitkä toimitusaika, koska veneet valmistetaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Myös toimitus tehtaalta vie suuremmissa veneissä enemmän aikaa.

Veneen valmistus

Kun asiakas on päätynyt hankkimaan Lagoon-katamaraanin, on sen valmistusprosessia mielenkiintoista seurata. Me YachtsAgentilla valvomme puolestasi veneen valmistusprosessia, sekä välitämme tietoa prosessin kulusta. 

Kun vene on valmistusvaiheessa, järjestetään sille yleensä ”splashing” eli kastajaistilaisuus tehtaalla. Tämän jälkeen veneen varustelu jatkuu, ja vene saa lopullisen silauksen ennen luovutusta asiakkaalle.

Veneen luovutus

Lagoon-katamaraanien toimituksessa me valvomme puolestasi  veneen luovutusta tehtaalta. Kontrolloimme tarkasti veneen laatua, ja tarkastamme, että se vastaa meidän laatuvaatimuksiamme ennen luovuttamista asiakkaalle. 

Luovutuksen yhteydessä vene tarkastetaan asiakkaan kanssa  teknisesti sekä käydään koepurjehduksella. Kun vene on hyväksytty, allekirjoitetaan luovutusdokumentit. Veneeseen tuodaan kaikki asumis- ja turvallisuusvarusteet ja me autamme myös sijoittelemaan tavarat oikeille paikoilleen. Kerromme kokemuksemme pohjalta, mihin kaappiin kannattaa laittaa mitäkin, jotta purjehdus ja elämä unelmiesi veneellä olisi mahdollisimman sujuvaa.

Veneen satamapaikka

Satamapaikka kannattaa varata, kun veneen hankinta on vielä melko aikaisessa vaiheessa. Halusit sitten purjehtia Itämerellä, Välimerellä tai muualla maailmassa, niin me autamme sopivan satamapaikan hankinnassa. YachtsAgentilla on hyvät suhteet ja pitkä kokemus hyvän satamapaikan välittämisestä asiakkailleen.

Mikäli venettä on tarkoitus vuokrata Kroatiassa esimerkiksi Charter Management -ohjelman avulla, niin valmistelemme myös yrityksen perustamisen charter-liiketoimintaa varten, sekä teemme autamme  operaattorisopimuksen solmimisessa. Me hoidamme tarvittavan paperityön, ja sinun tehtäväksesi jää vain asiakirjoihin tutustuminen ja niiden allekirjoitus.

Veneen toimitus

YachtsAgent auttaa veneen purjehtimisessa kotisatamaan. Kotimaassa pienimmät Highfield-moottoriveneet luovutetaan Inkoossa tai kuljetetaan rahtina asiakkaan pyytämään paikkaan. Isommat moottoriveneet voidaan myös etäisyydestä riippuen ajaa vesitse kotisatamaan.

Lagoon-katamaraanit purjehditaan aina Ranskan tehtaalta kotisatamaan. EU-säädökset vaativat, että veneen siirtopurjehdus on tehtävä ammattimiehistön toimesta. Me olemme tukenasi myös siirtopurjehduksella. Se on tärkeä vaihe ja suuri elämys, jonka veneen hankinta sinulle antaa. Voit tuoda perheesi tai ystäväsi mukaan siirtopurjehdukselle. Matkalla me koulutamme sinut hallitsemaan uuden veneesi täydellisesti. Siirtopurjehduksen jälkeen osaat purjehtia veneellä myös yksin! Käymme myös läpi kaikkien laitteiden toimivuuden, sekä konfiguroimme elektroniikan yhdessä kanssasi.

Jos tämän jälkeen tunnet epävarmuutta missä tahansa veneeseen tai purjehdukseen liittyvässä asiassa, niin meiltä saat asiantuntevat kipparipalvelut. Olemme haluttaessa tukenasi ensimmäisillä purjehduksilla. Toimitamme myös lisävarusteita, jos uusia toiveita on syntynyt!

Kun vene on saapunut kotisatamaansa, on aika järjestää juhlat! Kutsu perheesi ja ystäväsi uudelle veneellesi juhlistamaan elämää ja nostamaan malja unelmien toteutumiselle!

Veneen ylläpito

Meidän työmme ei ole tehty, vaikka veneen hankinta on kaiken kaikkiaan saatu onnellisesti päätökseen. Tarjoamme apuamme kaikissa veneen ylläpitoon ja korjaustöihin liittyvissä asioissa takuun puitteissa tai sen jälkeenkin. Hoidamme veneen vuosihuollot ja autamme myös talvisäilytyksen sekä telakoinnin järjestämisessä, mikäli haluat.

Tarjoamme myös siirtopurjehdus- ja miehistöpalvelua, mikäli haluat siirtää veneesi vaikka Suomesta Välimerelle. 

Me YachtsAgentilla tarjoamme vinkkejä, neuvoja ja miehistöapua – tapahtui purjehtiminen sitten Suomessa, Kroatiassa tai muualla maailmassa. Laajat verkostomme, lyömätön asiantuntemuksemme ja pitkän linjan kokemuksemme mahdollistavat ainutlaatuisten purjehdusvinkkien ja neuvojen jakamisen kaikissa tilanteissa. 

Veneen vaihto

Veneilyharrastus kehittyy vuosien myötä. Kun haluat vaihtaa tai myydä veneesi niin YachtsAgent auttaa myös tässä elinkaaren vaiheessa. Ruokahalun kasvaessa olemme jälleen tukenasi, kun suunnittelet uuden veneen hankintaa.

YachtsAgent on aina tukenasi, kun kaipaat luotettavaa kumppania maailman merille!

OTA YHTEYTTÄ

Meillä on pitkä kokemus veneiden myynnistä ja toimituksesta. Jos haluat lisää tietoa palveluistamme, älä epäröi ottaa yhteyttä!

-Team YachtsAgent

YachtsAgent logo 2023

Veneentekijäntie 16
FI-00210 HELSINKI

Tel. +358 20 144 1740

 contact@yachtsagent.com

fiSuomi