Kroatia purjehdus

Usein Kysytyt Kysymykset

Usein kysytyt kysymykset kroatian purjehdukseen liittyen

Listasimme alle kysymyksiä, joita asiakkaamme usein pohtii ennen Kroatian purjehdukselle lähtöä. Toivottavasti löydät omaan kysymykseesi vastauksen alta, jos kuitenkin herää lisää kysyttävää, voit aina olla meihin yhteydessä: contact@yachtsagent.com

Milloin Kroatian purjehdusloman varaus kannattaa tehdä?

Yleensä varaus Välimeren kohteisiin tehdään viimeistään tammi-helmikuussa. Suosittelemme kuitenkin tekemään varauksen jo edellisenä syksynä. Varaaminen ajoissa kannattaa, sillä tällöin saat ennakkovaraajan edun (alennus yleensä 5-10 %), haluamasi veneen ja toivomasi ajankohdan. Purjehduksen hinta määräytyy haluamasi venemallin ja ajankohdan mukaan. Kevät-ja syyskausi ovat edullisempia ajankohtia purjehduslomalle. 

Mitä venevuokraan sisältyy?

Venevuokraan sisältyy Wi-Fi, VHF, GPS plotterilla, VPN-matkapuhelin, kaasu, petivaatteet, kylpypyyhkeet sekä laituripaikka kotisatamassa sisään-ja uloskirjautumispäivinä (ylimääräiset päivät veloitetaan suoraan asiakkaalta/tilaajalta venesataman vastaanotossa).

Mitä lisäkuluja Kroatian purjehdukselta voi odottaa?

Pakollisia lisämaksuja ovat:

  • Turistivero n. 1,35 €/päivä/henkilö
  • Comfort Pack -palvelupaketti alk. 450 €, riippuen venemallista
  • Vuokravakuus, alk 2500 € riippuen venemallista

Muita huomioon otettavia lisäkuluja ovat satama- ja polttoainemaksut, muonitus veneelle sekä mahdollisen miehistön ruokailu ja tipit.

Paljonko arvioitte, että keskimäärin viikon venevuokraajilla menee polttoaine- ja satamaksuihin euroissa viikossa/vene

Satamamaksut ovat noin 100-200 €/yö veneen koosta ja satamasta riippuen (näillä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä kustannuksissa. Yleisesti ei yövytä satamassa, vaan ollaan ankkurissa. Yöpyminen satamassa tapahtuu toiveidenne mukaan.)

Polttoaine maksaa noin 300-700 €/viikko. Tämä riippuu generaattorin ja moottorien käytöstä. Generaattoria tarvitaan ilmastoinnin käyttämiseen. 

Mitä Comfort Pack -palvelupaketti sisältää?

Comfort Packiin sisältyy loppusiivous, tiskinpesuaine ja sieni, roskapusseja, WC-paperi, saippua, pöytäliinat, keittiörulla, tulitikut, suihkusaippua ja shampoo (1 setti/kajuutta), dinghy+perämoottori ja polttoaine. Yli 45’ katamaraaneissa lisäksi: rantapyyhkeet, SUP-lauta, Nespresso-keitin ja 32 kapselia. Comfort Packin sisältö voi vaihdella, riippuen operaattorista.

Mikä on A.P.A?

A.P.A (Advance Provisions Allowance) on ns. katevaraus, joka on käytössä, kun vuokraat veneen täydellä miehistöllä. Katevaraus on yleensä 20% veneen vuokrahinnasta (min. 5000 €/ viikko). A.P.A kattaa osan kuluistanne charter-viikon ajalta, esim. hostess maksaa alkumuonitukset ja täydennykset katevarauksesta ja kippari venee juoksevat kulut, kuten polttoainemaksut ja mahdolliset satamakulut. Miehistö pitää tarkkaa kirjaa kuluista ja kaikki kulut esitetään asiakkaalle charter-viikon lopussa (kuitit ja laskelma). Mikäli kulut ylittävät etukäteen maksetun summan, tulee erotus maksettavaksi. Mahdollinen ylijäänyt osa palautetaan.

Miksi kannattaa varata ammattimiehistö purjehdukselle?

Suosittelemme lämpimästi miehistön varaamista mukaan purjehdukselle, jotta voit itse nauttia ja rentoutua koko lomasi ajan.

Kippari huolehtii veneestäsi ja tuntee kaikki satamat ja ankkuripaikat. Kippari toimii ns. “paikallisoppaana” matkasi ajan. Voit aina osallistua purjehdukseen tai purjehtia itse. Kun haluat vain rentoutua, voit antaa ruorin kipparille.

Hostess huolehtii hyvinvoinnistasi veneellä. Hostess huolehtii ennakkoon purjehduksen ruokahankinnoista antamiesi toiveiden mukaan. Voit kertoa mielitekosi ja nämä huomioidaan hankinnoissa. Kerro myös budjetti, niin hankinnat eivät yllätä sinua. Veneellä hostess huolehtii aamupaloista ja luonaasta sekä veneen siisteydestä. Hostess auttaa myös kipparia rantautumisessa.

Miehistö säästää myös kustannuksissa. Ammattimiehistö tuntee paikalliset yrittäjät ja saa varattua VIP-kaistan kautta purjehdusporukallenne ravintolat. Osa ravintoloista tarjoaa ilmaisen laituripaikan ravintolan edessä, kun syötte ravintolassa.

Voiko ensin varata veneen ja palata myöhemmin lisäpalveluihin kuten kippari, hostess, etc.?

Tämä onnistuu, mutta myös miehistö kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä he ovat hyvin kysyttyjä.

Moneltako päivältä miehistön kustannukset lasketaan?

Kun varaus on viikoksi, veloitus on seitsemältä päivältä. 

Pitääkö kipparin ja hostessin kulut sisällään heidän omat ruokailunsa?

Tämä ei sisälly hintaan. Miehistölle kuuluu tarjota ruokailu veneessä.

Kuuluuko miehistön jäsenille antaa tippiä?

Vaikka juomaraha ei ole pakollinen, se on hyvä tapa osoittaa, että olet tyytyväinen palveluihin. Yleensä tippi on 200-400€ per miehistön jäsen palvelutaso huomioiden. 

Voinko vuokrata veneen Kroatiassa ilman kipparia?

Kyllä, voit toimia itse kipparina, mikäli sinulla on vaadittavat pätevyydet. Kroatiassa vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajakirja sekä VHF-lupa vähintään yhdeltä miehistösi jäseneltä. Tarkistathan aina tarvittavat pätevyydet varausta tehdessäsi. 

Kaikki YachtsAgent Fleetin veneet Lagoon 46-malliin saakka ovat itse kipparoitavissa. Jos kipparoit venettä itse, muista ottaa mukaasi purjehdustodistukset ja VHF-lisenssi!

Tarvitseeko hostess ottaa koko viikoksi vai voiko hostessin ottaa osalle päivistä?

On mahdollista esittää toive ja pyytää hostessia lyhyemmäksi aikaa, mutta hostessit päättävät itse, mikäli he suostuvat tekemään vajaan viikon.

Onko yhdensuuntainen purjehdus mahdollista, esimerkiksi Kroatiassa Splitistä Dubrovnikiin?

Tämä onnistuu lisämaksusta, joka vaihtelee siirron pituudesta ja muista yksityiskohdista riippuen. Yhdensuuntainen purjehdus on aina sovittava etukäteen varauksen yhteydessä.

Onko mahdollista vuokrata venettä alle 7 päivän ajaksi.

Vuokra-aika sesonkiaikana on yleensä lauantaista lauantaihin. Sesonkiajan ulkopuolella vene on mahdollista vuokrata alle 7 päivän ajaksi. Myös sesonkiaikana lyhyempi oleskelu on mahdollista, mutta maksettavaksi tulee koko viikon hinta.

Kun vuokra on lauantaista lauantaihin, niin monelta veneen saa tulopäivänä ja monelta vene pitää palauttaa lähtöpäivänä?

Check-in on lauantaisin klo 17:00 ja check-out lauantaisin klo 8:30 mennessä. Satamaan tulee palata perjantaina iltapäivällä klo 16:00-18:00 välillä. Palautusmuodollisuudet hoidetaan perjantaina satamaan tullessa. Ajat voivat vaihdella, riippuen operaattorista. 

Mitä vuokravakuus kattaa?

Veneen vauriot, pois lukien omavastuu.

Tuleeko vakuuden omavastuu maksettavaksi panttina varauksen yhteydessä vai vasta silloin, jos jotain sattuu?

Panttina varauksen yhteydessä. Vuokravakuus toimii samalla periaatteella kuin esim. auton vuokrauksessa.

Onko veneissä ilmastointi?

Kaikissa YachtsAgent Fleetin veneissä on ilmastointi. Lue venekohtaiset varustelut sivuiltamme.

Mitä ottaa mukaan Kroatian purjehdukselle?

Varauksen lisäksi sinun tarvitsee tuoda vain henkilökohtaiset tavarasi. Riippuen matkustusajankohdastasi, suosittelemme uima-asujen ja kevyiden vaatteiden lisäksi mukaan ylimääräistä neuletta tai fleeceä viileämpien iltojen varalle. Muistathan myös pakata tavarasi pehmeään laukkuun, joka on helppo säilöä matkan ajaksi. Varauksen yhteydessä saat meiltä lisää pakkausvinkkejä.

Voinko tilata etukäteismuonituksen veneelle, vaikka en varaa hostessia?

Kyllä, tämä on mahdollista. Suosittelemme etenkin raskaiden tavaroiden, kuten juomien tilaamista etukäteen. Voit pyytää meiltä etukäteen tilauspohjan.

Onko veneellä pelastusliivit kaikille?

Kyllä, veneeltä löytyy kaikki tarvittavat turvavarusteet ja pelastusliivit. Jos miehistössäsi on lapsia, ilmoitathan etukäteen lastesi koon, jotta osaamme varata veneeseen sopivan kokoiset pelastusliivit. Lisämaksusta saat veneen kaiteisiin myös turvaverkot ehkäisemään pienempien veneestä putoamisen.

Mihin minun kannattaa purjehtia Kroatiassa?

Meiltä saat parhaat purjehdusvinkit! Kroatiassa kannattaa yleensä tehdä lopullinen matkasuunnitelma vasta juuri ennen lomaviikkoa. Näin voit huomioida tuulet niin, että voit purjehtia koko viikon myötätuulessa. 

Lue Kroatian purjehdusvinkit -blogiartikkeli täältä

Mikäli olet varannut miehistön, auttavat he myös lomasi suunnittelussa. Yhteydenpito aloitetaan yleensä noin 1-2 viikkoa ennen lomaa. Miehistön yhteystiedot saat CV:n mukana. 

Mistä saan tietoa säästä?

Sisäänkirjautumisen yhteydessä saat tulevan viikon sääennusteen. Saat tietoa sääennusteesta myös jokaisen venesataman vastaanotosta. YachtsAgentin aluksilla on myös ilmainen Wi-Fi, joten voit vierailla myös Kroatian ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla Croatian Meteorological Service, josta löydät kaikki tarvittavat tiedot säästä, tuulesta ja meriolosuhteista. 

Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä charter-tiimimme osoitteessa: contact@yachtsagent.com tai puhelimitse +358 20 144 1740!

Haluatko kuulla lisää?

Meillä on pitkä kokemus purjehtimisesta ja veneilystä sekä alan parhaimmista varusteita. Kerro meille tilanteestasi niin autamme sinua löytämään oikeat varusteet tarpeeseesi!

-Team YachtsAgent

YachtsAgent logo 2023

Veneentekijäntie 16
FI-00210 HELSINKI

Tel. +358 20 144 1740

 contact@yachtsagent.com

fiSuomi