Skip to content

UPEA PURJEHDUSSÄÄ!

Purjehdussää on Kroatiassa erinomainen varhaisesta keväästä aina pitkälle syksyyn, jopa lokakuun loppuun saakka. Dalmatian rannikolla vallitsee tyypillinen Välimeren ilmasto, jossa kesäpäivät ovat kuumia, kuivia ja aurinkoisia. Purjehduskausi alkaa jo aikaisin keväällä, sillä viimeistään huhtikuussa päivät ovat valtaosin aurinkoisia ja lämpötilat nousevat jopa 20 C asteeseen. Keväinen purjehdussää on miellyttävä, sillä merivesi on keväällä vielä viileää ja ilma raikas. Veneeltä voit seurata kuinka piskuiset maalaukselliset kylät heräävät kesäkauteen ja rantaravintolat avaavat ovensa, yleensä pääsiäiseltä. Keväällä ennen keskikesän paahtavaa aurinkoa, luonnon vehreys puhkeaa kukkaan. Oliivipuut, viinitarhat ja villinä luonnossa vaeltavat lampaat tarjoavat kiinnostavaa katseltavaa. Adrianmeren koralliriutoilla ja vedenalaisissa luolissa asustaa upea monimuotoinen lajisto mereneläviä – snorkkeloijien ihasteltavaksi.

 

Rannikon rinnetuuli Bura puhaltaa koillisesta kylmää ilmaa alas vuortenrinteitä. Tuuli kääntyy rannikon suuntaiseksi, eikä sen voimaa kannata aliarvioida. Moni Adrianmeren tuulista on kuitenkin kipparin hyvä ystävä, kuten luoteesta puhaltava lempeä Mistral-ituuli. Se viilentää kesän paahtamaa rannikkoa, mutta vain harvoin se nostaa isoa aallokkoa. Jugo-tuuli puhaltaa lämmintä ja kosteaa ilmaa Afrikasta eteläiselle Dalmatian rannikolle, jossa tuulet puhaltavat kesällä kevyemmin ja syksyllä vahvemmin.

 

Osaavat purjehduksen ammattilaisemme auttavat sinua reittisuunnittelussa jo ennen reissuun lähtöä. Näin Kroatian kapeiden salmien vaihtelevat tuuliolosuhteet tulee aina huomioiduiksi. YachtsAgentin kippari tuntee solat ja niiden tuulet. Jos kipparoit venettä itse,  saat myös lähtösatamassa ajankohtaiset vinkit paikalliselta kippariltamme.

 

Purjehtiessasi YachtsAgentin jahdeilla purjehduskautta ei tarvitse päättää talven tuloon, sillä ylellisissä lämmittimin varustelluissa YachtsAgent Fleetin -katamaraaneissamme jopa terassi on lämmitetty. Korkealuokkaisilla katamaraaneillamme voit nauttia Välimeren auringonlaskuista jahdin terassilla miellyttävästi, vaikka ympäri vuoden.

Sailing Camp Purjehdus