Upea purjehdussää!

Purjehdussää Kroatiassa on erinomainen varhaisesta keväästä aina pitkälle syksyyn. Dalmatian rannikolla vallitsee tyypillinen Välimeren ilmasto, jossa kesäpäivät ovat kuumia, kuivia ja aurinkoisia. Purjehduskausi alkaa jo aikaisin keväällä, sillä viimeistään huhtikuussa päivät ovat valtaosin aurinkoisia ja lämpötilat nousevat jopa 20C asteeseen. Keväinen purjehdussää on upea, sillä merivesi on keväällä vielä viileää ja ilma raikas. Veneeltä voit seurata kuinka maalaukselliset piskuiset kylät heräävät kesäkauteen ja rantaravintolat avaavat ovensa, yleensä pääsiäiseltä. Keväällä luonnon vehreys puhkeaa kukkaan ennen keskikesän paahtavaa aurinkoa. Oliivipuut, viinitarhat ja villinä luonnossa vaeltavat lampaat tarjoavat miellyttävää katseltavaa. Adrianmeressä on myös rikas lajisto koralliriuttojen ja vedenalaisten luolien tarjotessa monimuotoisia elinympäristöjä, joita snorkkeloijat voi veneeltä pulahtaa tutkimaan.

Rannikon rinnetuuli bora puhaltaa koillisesta kylmää ilmaa alas vuorenrinteitä. Tuuli kääntyy rannikon suuntaiseksi, eikä sen voimaa kannata aliarvioida. Moni Adrianmeren tuulista on kuitenkin kipparin hyvä ystävä, kuten luoteesta puhaltava lempeä mistraalituuli, joka viilentää kesän paahtamaa rannikkoa, mutta harvoin nostaa isoa aallokkoa. Jugo-tuuli puhaltaa Afrikasta lämmintä kosteaa ilmaa eteläiselle Dalmatian rannikolle, jossa tuulet puhaltavat kesällä kevyemmin ja syksyllä vahvemmin.

Osaavat purjehduksen ammattilaisemme auttavat reittisuunnittelussa niin, että Kroatian kapeiden salmien vaihtelevat tuuliolosuhteet tulee huomioiduiksi. YachtsAgentin kippari tuntee solat ja niiden tuulet. Jos kipparoitte itse, reittisuunnittelussa kannattaa seurata paikallisia tuuliolosuhteita ja sääennusteita, mutta ajankohtaiset vinkit saatte tietenkin paikalliselta kipparilta vielä lähtösatamassa. 

YachtsAgentin veneillä purjehtiessa purjehduskautta ei tarvitse päättää talven tuloon, sillä ylellisissä lämmittimin varustelluissa YachtsAgent Fleetin -katamaraaneissamme jopa terassi on lämmitetty. Voit nauttia Välimeren auringonlaskusta veneen terassilla miellyttävästi vaikka ympäri vuoden.

Sailing Camp Purjehdus