Mikä on katamaraani?

Oletko miettinyt, mikä on katamaraani, ja mitkä ovat sen edut perinteiseen yksirunkoiseen purjeveneseen verrattuna?

Katamaraani on veneen tyyppi, joka eroaa perinteisistä yksirunkoisista purjeveneistä erityisellä rakenteellaan. Se koostuu kahdesta rungosta, jotka on yhdistetty erilaisilla rakenteilla. Trimaraanissa on vastaavasti kolme erillistä runkoa. Kaksi runkoa tekee katamaraaneista erottuvia ja tarjoaa monia etuja purjehdusta harrastaville tai merellä matkustaville.

Mutta mitä eroja katamaraaneilla ja yksirunkoisilla purjeveneillä on, ja miksi katamaraanin valitseminen voi olla harkitsemisen arvoista?

Tasainen purjehduskokemus

Katamaraanit ovat huomattavasti vakaampia verrattuna yksirunkoisiin purjeveneisiin, mikä tekee niistä viihtyisämpiä pitkille matkoille. Katamaraanissa toinen runko, joka on vipuvarren päässä, toimii oikaisevana voima. Yksirunkoisissa purjeveneissä oikaisevana voimana toimii kölin paino. Sen oikaiseva voima noin 6-7 kertainen verrattuna yksirunkoiseen veneeseen. Katamaraanin kahden rungon rakenteen ansiosta katamaraani kallistuu sivusuunnassa korkeintaan vain noin seitsemän astetta, joten vakaana kovassakin tuulessa. Tämä tekee katamaraaneista ihanteellisia niille, jotka kärsivät merisairaudesta tai haluavat nauttia vakaammasta purjehduskokemuksesta.

Nopeus ja polttoainesäästöt

Katamaraanit ovat yleensä nopeampia kuin yksirunkoiset veneet, erityisesti avotuulilla purjehdittaessa. Purjeita reivataan hieman myöhempään, jolloin tuulen tarjoama teho saadaan hyvin hyödynnettyä. Katamaraanin runkorakenne mahdollistaa huomattavasti pienemmän polttoainekulutuksen. Moottoreilla ajettaessa käytetään tyypillisesti vain toista moottoria, jolloin polttoaineenkulutus putoaa puoleen. Esim. Lagoon 42 kulutus matkanopeudella (n. 7 s) on vain n. 3 l/h.

Vasen valkea reuna

Katamaraanin matala syväys

Katamaraanit voivat liikkua matalammassa vedessä kuin yksirunkoiset veneet. Isonkin katamaraanin syväys on tyypillisesti alle 1,5 m. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia pääsyyn syrjäisempiin ja mataliin satamiin ja laguuneihin. Suomen satamissa voidaan hyödyntää laiturissa lähellä rantaa olevia paikkoja, joihin yksirunkoiset veneet eivät pääse.

Katamaraanilla matkustaminen moottorilla ja purjeilla

Katamaraanilla matkustaessa ei tarvitse valita puhtaasti moottorin tai purjeiden välillä. Usein parhaat seikkailut syntyvät yhdistämällä nämä kaksi voimaa. Voit aloittaa matkasi purjehtimalla ja siirtyä moottorin avulla, kun se on tarpeen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden nauttia molempien maailmojen parhaista puolista ja sopeutua tilanteeseen.

Vasen valkea reuna

Katamaraanin tilavuus ja mukavuus

Katamaraaneissa on enemmän tilaa kannella verrattuna perinteisiin purjeveneisiin. Ne tarjoavat enemmän kajuuttoja, oleskelutiloja ja jopa kylpyhuoneita. Katamaraanin kyydissä voit kuljettaa enemmän matkatavaroita ja tarvikkeita. Tämä tekee niistä suositun valinnan pidempien retkien tai lomien aikana, ja ne voivat majoittaa suurempia ryhmiä mukavasti, usein kyytiin mahtuu mukavasti jopa 12 vierasta.

Mitä erityistä Lagoon-katamaraaneissa on?

Lagoon-katamaraanit ovat tunnettuja modernista ja kehittyneestä designista. Veneiden varustelu on viimeistelty tekemään merellä liikkumisesta sujuvampaa ja omavaraisempaa. Uusimmat Lagoon-mallit ovat varustettu monipuolisilla ominaisuuksilla, jotka lisäävät mukavuutta ja mahdollistavat pidemmät matkat ilman jatkuvaa riippuvuutta venesatamien palveluista.

Näihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa aurinkopaneelit, jotka tuottavat ekologisesti sähköä auringonvalosta, ja generaattori, joka tarjoaa tarvittaessa lisävirtaa. Tämä mahdollistaa kaikkien sähkölaitteiden käytön mukaan lukien ilmastoinnin, vesikoneen, lämmityslaitteiden, suuren kylmäkapasiteetin ja jopa induktiolieden käytön.

Moderni karttaplotteri GPS:llä ja autopilotti ovat olennaisia navigointiin ja ohjaukseen liittyviä varusteita, jotka tekevät matkanteosta turvallisempaa ja helpompaa. Karttaplotteri auttaa sinua suunnittelemaan reitin ja pitämään silmällä sijaintiasi, kun taas autopilotti pitää veneesi oikealla kurssilla ilman jatkuvaa ohjaamista käsin.

Nämä teknologiset ominaisuudet tekevät Lagoon-katamaraaneista houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat nauttia merellä liikkumisesta omavaraisemmin ja vähentää riippuvuuttaan satamien tarjoamista palveluista. Katamaraanien omistaminen ja purjehtiminen on huoletonta ja nautittavaa.

Kenelle katamaraani sopii?

Katamaraanien suuri etu on tarve hyvin pienelle miehistölle. Suurtakin katamaraania voi hallita jopa yksi henkilö. Purjeiden käsittely sujuu nappia painamalla ja kahden moottorin ansiosta manööverit satamassa sujuvat hyvin helposti.

Perhelomille maailman merillä

Katamaraanien etuna on niiden lapsiystävällisyys. Laaja ja turvallinen kansi tarjoaa lapsille tilavan leikkipaikan, ja mahdollisuuden uida ja snorklata tai lähteä kokeilemaan tasapainoilua SUP-laudan päällä suoraan katamaraanin terassilta. Katamaraani tarjoaa kaikille mahdollisuuden nauttia merellisestä seikkailusta ja yhdessäolosta, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon perhelomille ja lasten kanssa matkustaville.

Lue meidän Blogi-postaus, Jossa jaamme asiakkaamme ja häneen perheensä tarinan maailman ympäri purjehdukselta Lagoon-katamaraanilla.

Vasen valkea reuna

Ryhmille, jotka haluavat nauttia yhteisestä ajasta

Katamaraanit ovat usein ensisijainen valinta ryhmille, jotka haluavat rentoutua ja nauttia rennosta lomasta vesillä. Ne ovat erityisen suosittuja kaveriporukoiden keskuudessa, jotka etsivät yhteistä seikkailua merellä. Katamaraanit tarjoavat laajan ja tasaisen kannen, joka sopii täydellisesti rentoutumiseen ja yhdessäolon hetkiin myös niille vieraille, jotka eivät ole tottuneita purjehtijoita.

Tapahtumien järjestämiseen merellä

Lisäksi katamaraanit ovat suosittuja vaihtoehtoja yritysten erilaisiin tilaisuuksiin. Tilavat kansi- sekä sisätilat mahdollistavat monenlaisten aktiviteettien järjestämisen ja ryhmätoiminnan toteuttamisen, mikä tekee niistä monipuolisen vaihtoehdon erilaisten tapahtumien järjestämiseen merellä.

YachtsAgent järjestää Helsingissä charter-palveluita katamaraanilla purjehtien. Tutustu lisää.

Vasen valkea reuna

Yhteenvetona katamaraanit tarjoavat monia etuja merellä liikuttaessa verrattuna perinteisiin yksirunkoisiin purjeveneisiin. Niiden vakaus, tilavuus, nopeus ja kyky liikkua matalammassa vedessä tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon purjehtijoille ja merimatkailijoille. Jos harkitset katamaraanin hankkimista tai haluat kokea uudenlaista purjehduskokemusta, ne voivat olla harkinnan arvoinen investointi, jonka arvo säilyy erittäin hyvin.

Haaveiletko omasta katamaraanista?

Meiltä löytyy monen vuoden kokemusta Lagoon-katamaraanien maahantuonnista sekä charter-palveluiden järjestämisestä Suomessa ja Kroatiassa. Mikäli mietit oman Lagoon-katamaraanin hankkimista tai haluaisit päästä tutustumaan, miltä elämä merellä voi tuntua, niin esimerkiksi Helsingin päiväpurjehdus tai viikko Kroatian upeissa maisemissa katamaraanin kyydissä ovat hyviä tilaisuuksia päästä tutustumaan aluksiin tarkemmin. Olethan meihin yhteydessä, jos mielenkiintosi heräsi palveluitamme kohtaan, tai jos voimme olla avuksi veneen hankintaan ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit olla yhteydessä alla olevan lomakkeen avulla tai sähköpostitse: contact@yachtsagent.com

LISÄÄ TARINOITA JA TAPAHTUMIA

Uiva venenäyttely Lauttasaaressa!

Uiva venenäyttely 2024

YachtsAgent mukana Uivassa 15.-18.8.2024. Esillä mm. Lagoon 46 -katamaraani.

Cannes Yachting Festival 2024

YachtsAgent kutsuu sinut Cannes Yachting Festival -tapahtumaan 10.-15.9.2024.

Lagoon Days with Highfield 2024

Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustua Lagoon-katamaraaneihin sekä Highfield-veneisiin.
Tervetuloa koeajamaan Highfield RIB-veneitä SuomiVeneilee.fi koeajotapahtumassa!

Suomiveneilee.fi Koeajopäivät 17.-18.5.2024

Suomiveneilee.fi Koeajopäivät järjestetään Helsingin Lauttasaaressa.
Balance 6 - Lagoon 46 esittelyssä Uivassa venenäyttelyssä 2024

Tule mukaan siirtopurjehdukselle toukokuussa

Uusi, upea Balance 6 - Lagoon 46 -katamaraani siirtopurjehditaan kotisatamaansa Helsingin HSK:n satamaan!
Team YachtsAgent/Highfield

Työpaikkailmoitus: Myyntineuvottelija, YachtsAgent / Highfield

Etsimme intohimoista ja kokenutta myyjää liittymään innokkaaseen YachtsAgentin tiimiin.

Highfield By YachtsAgent Vene 24 Båt -venemessut

Highfield By YachtsAgent mukana Vene 24 Båt -messuilla. Tule tutustumaan laadukkaisiin Highfield RIB-veneisiin.

Boot Düsseldorf venemessut 20.-28.1.2024

Maailman suurin jahtien näyttely Boot järjestetään jälleen Düsseldorfissa. Highfield esittelee näyttelyssä yhdeksän RIB-venettä.
Järjestä unelmiesi purjehdus Helsingin saariston edustalla Balance 6 - Lagoon 46 -katamaraanin kyydissä.

Mikä on katamaraani?

Oletko miettinyt, mikä on katamaraani, ja mitkä ovat sen edut perinteiseen yksirunkoiseen purjeveneseen verrattuna?
Highfield koeajopäivä - Lauttasaari 7.10.2023

Highfield koeajopäivä 14.10. Lauttasaaressa

Highfield koeajopäivä Lauttasaaressa 14.10. Koeajettavina Highfield SP460, SP700 ja PA540.
YachtsAgent and Lagoon team

YachtsAgent – European Best Customer Experience -palkinto

YachtsAgent palkittiin Suomen virallisena Lagoon katamaraani maahantuojana Best Customer Experience -palkinnolla.

Cannes Yachting Festival 2023

YachtsAgent kutsuu sinut Cannes Yachting Festivaaleille 12.-17.9.2023.
Uiva venenäyttely Lauttasaaressa!

YachtsAgent mukana Uivassa venenäyttelyssä 2023

YachtsAgent mukana Uivassa 17.-20.8.2023. Esillä mm. Lagoon 42 ja Lagoon 50.
Järjestä valmistujaiset Helsingissä, katamaraanin kyydissä purjehtien!

Vastuullinen matkailu Suomessa

Olemme mukana luomassa ja kehittämässä kestävää matkailua Suomessa, huomioiden ekologiset, eettiset ja kulttuurilliset vaikutukset.

Maailman ympäri purjehtien

Maailman ympäri purjehtiminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua moniin erilaisiin kulttuureihin ja luontokohteisiin.

Kysy tarjousta!

Meillä on pitkä kokemus Lagoon-katamaraaneilla purjehtimisesta ja charter-palveluista. Jos haluat lisää tietoa veneistä tai palveluistamme, älä epäröi ottaa yhteyttä!

-Team YachtsAgent

YachtsAgent logo 2023

Veneentekijäntie 16
FI-00210 HELSINKI

Tel. +358 20 144 1740

 contact@yachtsagent.com

fiSuomi