MATKAPURJEHDUS SLANO – SPLIT 

Slano – Split on suosittu one way -matkapurjehdus joka esittelee Adrianmeren sykähdyttävimpiä rantoja, avomeren kauneuden ja kiinnostavat kylät kaikki yhdellä reitillä.

Päivä 1: Slano – Dubrovnik (12 NM)

Dubrovnikin kaupunkia ei kannata jättää näkemättä. Vanhan kaupungin katujen tunnelma on kokemisen arvoinen, ja aivan omanlaisensa ruuhkaisimman turistikauden ulkopuolella. Ravintoloita on joka kulmalla, mutta perinteisiä makuelämyksiä kannattaa odottaa vasta myöhemmin saarien pikkukylissä. Tutki Stradunin pikkuputiikit, valokuvaukselliset portit ja luostarit sekä nauti energisestä kaupungin vilinästä pikku kahviloiden terassilla.  

Päivä 2: Dubrovnik – Sipan – Kobas (15 + 7 NM)

Elaphitin saaristo on kuvankaunista Välimerta. Ikivihreät saaret ja turkoosi meri, tämän pittoreskimpaa paikkaa pulahtaa uimatauolle ei olekaan. Sipan saaren edusta tarjoilee upeita vesiä snorklaajille. Sipan jäädessä taakse ottakaa suunta kohti Kobasta Peljesacin niemimaalla. Tusinatarjoilua ei täällä tunneta, vaan kylässä on valinnanvaraa monista paikallisista ravintoloista. Purjehtijoiden suosiman Gastro Maren lisäksi tuoreita dalmatialaisen keittiön herkkuja löytyy lukuisista ravintoloista. 

Päivä 3: Kobas – Mljet (35 NM)

Matkapurjehdus Kobasista Mljetiin reitille osuu Dalmatian rannikon halutuimpia nähtävyyksiä: Saplunaran hiekkaranta ja Odyssein luola. Kun selfiet on otettu henkeäsalpaavissa maisemissa, voitte jatkakaa samoilua kansallispuistossa saaren kahdelle suolajärvelle. Ennen lähtöä voit hengähtää saaren benediktiiniluostarissa, kunnes on aika jatkaa reitille. Yöksi kannattaa ankkuroitua Pomenaan. Pitkän päivän jälkeen on upea hengähtää lempeästi ankkurissa keinuen, Välimeren tähtitaivaan alla.

Päivä 4: Mljet – Korcula (17 NM)

Korculan Korcula on historiaa haviseva idyllinen kaupunki johon on helppo tutustua jalan heti pienvenesatamaan kiinnityttyänne. Kiemurtelevat kujat on rakennettu taidokkaasti ohjaamaan kaupunkiin viilentävää ilmavirtaa kesäkuumalla, silti suojaten kaupunkia voimakkailta merituulilta. Vain Korculassa pääsee seuraamaan ainutlaatuista ritarien miekkatanssinäytöstä moreškaa!  

Päivä 5: Korcula – Lastovo (26 NM)

Nyt on edessä matkapurjehdus päivä jolloin pääset pulahtamaan Dalmatian rannikkoseudun upeimmissa lahdenpoukamissa. Kun olette ankkuroituneet Skrivena Lukan suojaisalle lahdelle, voit pienen hetken ajan tuntea kuinka koko maailma on vain teitä varten. Kun taas jano nähtävyyksien pariin kasvaa, pääsee Lastovon saarella vierailemaan myös Adrianmeren vanhimmassa 1800 -luvun majakassa.

Päivä 6: Lastovo – Paklenski islands (38 NM)

Purjehtiessasi Lastovosta Paklenskin saarille voit viimeistään täällä herätellä sisäisen seikkailijasi. Alue on yksi Kroatian suosituimmista purjehdusalueista, tuoden seikkailijoita tutkimaan saaren lahtia ja kuvauksellisia poukamia. Vehreä kasvillisuus, valkoiset rannat ja turkoosi meri tuntuu jopa epätodelliselta, kuin seilaisi romanttisen elokuvan lavasteissa. Yöksi kannattaa laskea ankkuri Vinogradisce-lahdelle tai rantautua ACI Palmizanaan.

Purjehdus 7: Paklenski islands – Split (22 NM)

Viimeinen matkapurjehduspäivä kannattaa käyttää veneessä rentoutumiseen ja lomatunnelmiointiin. Viimeinen purjehduspäivä pitää sisällään pulahduksen Välimereen kirkkaassa auringossa, snorklausta ja rentoa lounasta katamaraanin terassilla. Onnekkaimmat näkevät alueella delfiinejä tervehtimässä purjehtijoita!

Reitin kokonaispituus:  172 NM

Matkapurjehdukselle kannattaa valita vene, joka palvelee juuri sinun ryhmääsi. YachtsAgent fleetin huippua on Twin Joy – täysin varusteltu Lagoon 50. Mitä jos ensikerralla buukkaisitkin luksusveneen, jolla voit kokea purjehdusloman kokonaan uudella tasolla?  Twin Joylla kippari huolehtii veneestä ja halutessasi hostess huolehtii kokkauksesta ja tarjoilusta. Sinä vain nautit purjehduksesta, omilla ehdoillasi.

Sailing Camp Purjehdus