Skip to content

MATKAPURJEHDUS SLANO – SPLIT

Slano – Split on suosittu one way -matkapurjehdus joka esittelee purjehtijalleen Adrianmeren sykähdyttävimpiä rantoja, avomeren kauneuden ja kiinnostavat kylät, kaikki yhdellä reitillä.

Päivä 1: Slano – Dubrovnik (12 mpk)

Dubrovnikin kaupunkia ei kannata jättää ohjelmasta. Vanhan kaupungin katujen tunnelma on kokemisen arvoinen, ja se on aivan omanlaisensa ruuhkaisimman turistikauden ulkopuolella. Ravintoloita on joka kulmalla, mutta Kroatian todellisia makuelämyksiä kannattaa odottaa vasta saarien pikkukylissä nautittaviksi. Tutki Stradunin pikkuputiikit, valokuvaukselliset portit ja luostarit sekä nauti energisestä kaupungin vilinästä kahviloiden terassilla. 

Päivä 2: Dubrovnik – Sipan – Kobas (15 + 7 mpk)

Elaphitin saaristo on kuvankaunista Välimerta. Ikivihreät saaret ja turkoosi meri. Tämän pittoreskimpaa paikkaa uimatauolle ei olekaan. Sipan saaren edusta tarjoilee upeita vesiä snorklaajille. Sipan jäädessä taakse ota suunta kohti Kobasta Peljesacin niemimaalla. Tusinatarjoilua ei täällä tunneta, vaan kylässä on valinnanvaraa persoonallisista paikallisista ravintoloista. Mm. purjehtijoiden suosima viiden tähden Gastro Mare tarjoilee aina tuoreita dalmatialaisen keittiön herkkuja.

Päivä 3: Kobas – Mljet (35 mpk)

Matkapurjehdus Kobas – Mljet -reitille osuu Dalmatian rannikon halutuimpia nähtävyyksiä: Saplunaran hiekkaranta ja Odyssein luola. Kun selfiet on otettu näissä henkeäsalpaavissa maisemissa, voitte samoilla saaren kansallispuistossa kahdelle suolajärvelle. Ennen lähtöä voit vielä hengähtää vanhassa benediktiiniluostarissa, kunnes on aika jatkaa reitille. Yöksi kannattaa ankkuroitua Pomenaan. Pitkän päivän jälkeen on upea levätä ankkurissa lempeästi keinuen, Välimeren tähtitaivaan alla.

Päivä 4: Mljet – Korcula (17 mpk)

Korculan Korcula on historiaa haviseva idyllinen kaupunki, johon on helppo tutustua jalan heti pienvenesatamaan kiinnityttyänne. Kiemurtelevat kujat on rakennettu taidokkaasti suojaamaan kaupunkia merituulilta ja silti kesäkuumalla ne ohjaavat viilentävää ilmavirtaa syvälle kaupunkiin. Vain Korculassa pääset seuraamaan ainutlaatuista ritarien miekkatanssinäytöstä moreškaa! 

Päivä 5: Korcula – Lastovo (26 mpk)

Nyt on edessä huima purjehduspäivä ja pääset tutustumaan Dalmatian rannikkoseudun upeimpiin lahdenpoukamiin. Kun olette ankkuroituneet Skrivena Lukan suojaisalle lahdelle, voit pienen hetken ajan tuntea kuinka aika pysähtyy ja koko maailma on tehty vain tätä hetkeä varten. Kun myöhemmin taas paluu nähtävyyksien pariin kasvaa, pääsee Lastovon saarella vierailemaan vaikkapa Adrianmeren vanhimmassa 1800 -luvun majakassa.

Päivä 6: Lastovo – Paklenski islands (38 mpk)

Viimeistään purjehtiessasi Lastovosta Paklenskin saarille voit päästää sisäisen seikkailijasi irti! Alue on yksi Kroatian suosituimmista purjehdusalueista. Se kutsuu seikkailijoita tutkimaan saaren lahtia ja kuvauksellisia poukamia. Vehreä kasvillisuus, valkoiset rannat ja kirkas meri tuntuu jopa epätodelliselta, aivan kuin seilaisi romanttisen elokuvan lavasteissa. Yöksi kannattaa laskea ankkuri Vinogradisce-lahdelle tai rantautua pienvenesatama ACI Palmizanaan.

Purjehdus 7: Paklenski islands – Split (22 mpk)

Viimeinen purjehduspäivä kannattaa käyttää katamaraanilla rentoutumiseen ja kaiken koetun tunnelmiointiin. Rento purjehduspäivä pitää sisällään loikoilua Välimeren kirkkaassa auringossa, lisäksi ehkä vain snorklausta ja rento lounas veneen terassilla. Onnekkaimmat näkevät alueella delfiinejä tervehtimässä purjehtijoita!

Reitin kokonaispituus:  172 mpk

Matkapurjehdukselle kannattaa valita vene, joka palvelee juuri sinun ryhmääsi. YachtsAgent fleetin huippujahti on täysin varusteltu Lagoon 50, Twin Joy. Mitä jos ensikerralla buukkaisitkin luksusveneen, jolla voit kokea purjehdusloman kokonaan uudella tasolla?  Twin Joylla kippari huolehtii veneestä ja halutessasi hostess huolehtii ruuanlaitoista ja tarjoilusta. Myös pienemmät aluksemme, kuten mm. Lagoon 42 Happy Key, tarjoavat loistavat olosuhteet, kun haluat kipparoida purjehdustasi itse.

Sinä vain nautit purjehduksesta, omilla ehdoillasi.

Sailing Camp Purjehdus