Dubrovnikin salaisuudet

Dubrovnikin alue tarjoilee purjehtijalle runsaasti ainutlaatuisia kokemuksia.  Moni kiirehtii purjehduslomallaan ulos kaupungista, mutta päivän tai kahden seikkailu Dubrovnikin lähivesillä todella kannattaa ottaa ohjelmaan, jos vain aikaa riittää.  Dubrovnikin melkein kahden kilometrin mittainen keskiaikainenmuuri kätkee sisäänsä vilkkaan ja eläväisen vanhan kaupungin, yhden UNESCOn maailmanperintokohteiden helmistä. Vanhan kaupungin muureille kannattaakin nousta ihailemaan punatiilisten kattojen vuoraamaa kaupunkia. Ainutlaatuisen perspektiivin kaupunkiin saa kuitenkin mereltä. Purjehdi kaupungin edustalla aivan vanhankaupungin muurien alla. Näky mereltä käsin on ennenkokematon, kun massiivinen muuri nousee kristallinkirkkaasta merestä. 

Duprovnikista kannattaa suunnata seikkailemaan  Lopudin saarelle. Saarella risteilee kivetettyjä polkuja ja voit vaivatta tutustua saareen jalan. Vaaleat rannat erottavat kirkkaan sinisen ja vihreän sävyissä välkehtivän meren vehreistä tarumaisista metsistä ja oliivilehdoista. Lopoudin ehdoton vetonaula on Sunjin ranta. Matalaan laguuniin ei ole purjeveneellä asiaa, mutta uimatauko lämpimässä rantavedessä on vierailun arvoinen.

Duproivnikin alueen yksi kiinnostavimpia kohteita on Koločepin saaren luolat. Saaren kallioon kätkeytyy kolme hämmästyttävää luolaa. Luolat on syntyneet miljoonien vuosien kuluessa meren jatkuvan aallokon puskiessa läpi saaren. Laske ankkuri, vinssaa kumivene vesille ja pulahtakaa uimaan taianomaisiin luoliin. 

Dubrovnikin salaisuudet eivät ole salaisia, mutta sanat ei koskaan riitä niitä kuvaamaan – ne täytyy itse kokea.  

Sailing Camp Purjehdus