Skip to content

DUBROVNIKIN SALAISUUDET

Dubrovnikin alue tarjoilee purjehtijalle runsaasti ainutlaatuisia kokemuksia. Moni kiirehtii purjehduslomallaan ulos kaupungista, mutta päivän tai kahden seikkailu Dubrovnikin lähivesillä todella kannattaa ottaa ohjelmaan, jos vain aikaa riittää. Dubrovnikin melkein kahden kilometrin mittainen keskiaikainen muuri kätkee sisäänsä vilkkaan ja eläväisen vanhan kaupungin, yhden Unescon maailmanperintökohteiden helmistä. Vanhan kaupungin muurille kannattaakin nousta ihailemaan punatiilisten kattojen vuoraamaa kaupunkia. Ainutlaatuisen perspektiivin kaupunkiin saa kuitenkin mereltä. Purjehdi kaupungin edustalla lähes vanhan kaupungin muurien alla. Näky mereltä käsin on ennenkokematon, kun massiivinen muuri nousee kristallinkirkkaasta merestä.

Dubrovnikista kannattaa suunnata seikkailemaan Lopudin saarelle. Saarella risteilee kivetettyjä polkuja ja voit vaivatta tutustua saareen jalan. Vaaleat rannat rajaavat meren joka välkehtii kirkkaan sinisen ja vihreän sävyissä, vehreistä tarumaisista metsistä ja rinteiden oliivilehdoista. Lopoudin ehdoton vetonaula on Sunjin ranta. Matalaan laguuniin ei kuitenkaan ole purjeveneellä asiaa. Laske täällä kumivene vesille, sillä uimatauko lämpimässä rantavedessä on pulahduksen arvoinen.

Dubrovnikin alueen yksi kiinnostavimpia kohteita on Koločepin saaren luolat. Saaren kallioon kätkeytyy kolme hämmästyttävää luolaa. Ne ovat syntyneet miljoonien vuosien kuluessa meren jatkuvan aallokon puskiessa läpi saaren. Laske ankkuri, vinssaa kumivene vesille ja hyppää uimaan taianomaisiin luoliin.

Dubrovnikin salaisuudet eivät ehkä ole enää salaisia, mutta sanat ei koskaan riitä niitä kuvaamaan – ne täytyy itse kokea!

Sailing Camp Purjehdus