Skip to content

ARC+ & ARC 2022

World Cruising Club järjestää joka vuosi ARC ja ARC+ -kilpapurjehduksen (Atlantic Rally for Cruisers). Ensimmäinen ARC järjestettiin vuonna 1986. Se oli ensimmäinen valtameren ylittävä purjehduskilpailu ja sen seurauksena syntyi myös World Cruising Club. Tämän vuoden ARC+:ssa on mukana mm. YachtsAgentin toimittamat Lagoon 42 ja Lagoon 50 sekä rutkasti suomalaisväriä.  

ARC

ARC on monen purjehtijan bucket listillä ja siihen osallistuukin vuosittain yli 200 venettä ja yli 1200 ihmistä. Purjehdusreitti kulkee Gran Canarialta Karibian Saint Lucialle. Matkaa tällä reitillä kertyy yhteensä 2700 M. ARC on tarkoitettu kaikille. Lapsiperheille, koville kilpailijoille, purjehtiville pariskunnille. Sekä pienille että isommillekin aluksille. ARC alkaa 20.11.2022.

ARC+2022_start-line-Balance3_3
ARC+2022_start-line-Balance3-Sirocco_1

ARC+

ARC+ kehitettiin vastaamaan ARC-purjehduksen alati kasvavaan suosioon. Reitti kulkee Gran Canarialta Kap Verden kautta Karibialle Grenadaan. Reitti pitää sisällään 4-6 päivän pysähdyksen kauniissa Sao Vicentessä. Osallistujilla on mahdollisuus tutustua paikalliseen kulttuuriin, yöelämään ja vilkkaisiin ruokamarkkinoihin. ARC +-purjehdus starttasi 6.11. mukana Lagoon 42, Balance 3, jota kipparoi Pasi Heiskanen, ylitti starttilinjan ensimmäisenä. Myös Lagoon 50, Sirocco, onnistui hyvin startissa ja ylitti starttilinjan toisena. Viron lipun alla purjehtivan Siroccon kapteenina toimii Indrek Prants. Tästä voit seurata Lagoonien etenemistä Atlantilla.

Osallistujat ovat asettuneet Gran Canarian Las Palmasin satamaan valmistautumaan hyvissä ajoin ennen starttia. Kilpailuun johtavat päivät ovat täynnä aktiviteettejä, joiden tarkoituksena on auttaa miehistöä valmistautumaan ja rentoutumaan. Ennen lähtöä osallistujat pääsevät mm. istuttamaan puita ARC-metsään osana Foresta-projektia. ARC metsään on istutettu tuhansia puita purjehdukselle osallistuvien toimesta viimeisen vuosikymmenen aikana. ARC on myös sosiaalinen tapahtuma. Osallistujille järjestetään lähes joka ilta juhlia, joissa voi vaihtaa purjehduskokemuksia drinkin tai kahden äärellä. Lisäksi ennen lähtöä järjestetään myös lukuisia seminaareja, joissa osallistujat saavat arvokkaita oppitunteja ja käytännön tietoa kokeneelta ARC-tiimiltä. Kahdeksan vuotta peräjälkeen miehensä kanssa ARC:iin osallistunut Anna Black sanoi haastattelussaan: “Niin kauan kuin pystyt pitämään veden ulkona, ihmiset sisällä ja pääset perille, olet valmis.” Tämä kiteyttänee ARC:lle lähtijöiden mentaliteetin. ARC on enemmän kuin purjehduskilpailu, perillä Karibialla kun purjehtijat toivotetaan tervetulleeksi kylmän oluen ja rommin kera he varmasti tietävät saavuttaneensa jotain ainutlaatuista, Atlantin ylityksen. Tutustu ARC:iin täällä.

Tutustu Itämereen upealla tavalla! Täällä voit tutustua Suomen charter-tarjontaamme.